Make your own free website on Tripod.com

Kajsas hemsida

Pyssel med mera
Hem
Forskning
Spindlar
Orkestrarna
Krypen
Fååglarna
Pyssel
CV
Gästbok

Jag gillar att pyssla, och har oftast ett antal projekt på gång parallellt. Många blir aldrig färdiga. Den här sidan handlar om mina pysselprojekt av diverse slag, oavsett om de blir färdiga eller inte.

Kajsas blogg

Virkeri
 
Virka är ett favvopyssel, och jkag har ofta ett antal projekt igång samtidigt. Problemet är att hitta på saker att virka som inte bara är roliga att göra utan även är till någon form av nytta. För man kan ju inte ha hur många grytlappar och virkade dukar som helst. Jag gillar att virka sjalar, men man kan ju inte ha hur många som helst av dem heller tyvärr...

sjal2liten.jpg

 
Gravering, dekorationsmåleri med mera
 
Jag gillar att måla, men precis som med virkade dukar tycker jag det är roligare att göra saker som faktiskt är till användning. Därför dekorationsmålar jag gärna saker som t.ex. glas och köksredskap i största allmänhet. Förra julen fick jag ett verktyg för att gravera med i julklapp, så nu blir det en del glasgravyr också. 
 
 
 
Snaps
 
Av någon outgrundlig anledning fann jag, som inte själv tycker om snaps, mig ha producerat en johannnesörtskryddad sådan (dvs jag kryddade snapsen, jag har inte tillverkat den!) till mammas 60-årsfest. Snapsen uppskattades av de som är mer förtjusta i dylika drycker än jag, och det ramlade därefter in några beställningar på mer av samma sak.
 
Vid det laget hade dock johannesörten blommat ut och jag fann mig tvungen att hitta på andra smakvarianter för att tillfredsställa kraven på kryddsnaps till kräftskivor och jul. Så nu verkar snapskryddning ha blivit en för mig ny pysselgenre - och det är förvisso en ganska rolig sådan (rolig även om man inte dricker snapsen, vill säga), i synnerhet som det ger mig en ursäkt att ge mig ut i skogen och plocka massa saker som jag inte hade plockat annars.
 
 

ljungsnaps.jpg
Ljungsnaps

 

Kajsas hemsida