Make your own free website on Tripod.com

Kajsas hemsida

Orkestrarna

Hem
Forskning
Spindlar
Orkestrarna
Krypen
Fååglarna
Pyssel
CV
Gästbok

Här på orkestersidan kan man läsa om orkestrarna jag spelar i. Här finns bilder, länkar till orkestrarna, och ett  spelprogram. Nyligen flyttade jag till Finland, så jag har flyttat ifrån mina fantastiskt bra och trevliga orkestrar som jag spelat i medan jag bodde i Stockholm. Jag har som tur är hittat en blåsorkester att spela i här, men däremot inget brassband, tyvärr.
 

kerstinitrpt4.jpg
Inte alla trumpetare har en åttbent sordin som heter Kerstin...

 
 
Kajsas spelprogram 2011

kerstinitrpt4.jpg

  

 
 
Pojo blåsorkester/Pohjan puhallinorkesteri

2011 flyttade jag till Ekenäs i sydvästra Finland, och spelar sedan hösten 2011 i Pojo blåsorkester, en liten blåsorkester med konsertinriktning (inget marscherande alltså) och blandad repertoar.   

 
 
 

 
 
Hemvärnets Musikkår Södertörn (f.d. Sjövärnskårens Musikkår)

sjvk.jpg
Marindagar i Stockholm 2009

Sjövärnskårens Musikkår heter sedan 2011 Hemvärnets Musikkår Södertörn, och är en frivillig marin militärmusikkår som främst ägnar sig åt marschmusik och ceremoniell musik (men spelar förstås även annan musik för symfonisk blåsorkester). Kåren arbetar med besättning och interpretation enligt gammal svensk tradition. Jag spelade trumpet i musikkåren 2005-2011 och har även varit sekreterare i musikkåren 2006-2009.

Sjövärnskårens Musikkår

 
 
Solna Brass
 

litensolnabrass.jpg
Solna Brass på Göteborgsturné.

Solna Brass är ett brassband där jag började spela kornett 2005, sedan spelade althorn ganska länge, för att därefter komma tillbaka till kornettsektionen igen. Våren 2010 - våren 2011 satt jag också i bandets styrelse.
 
Innan jag flyttade till Stockholm hade jag inte ägnat mig åt vare sig brassbandsmusik eller althorn, så att börja med det i ett band som Solna Brass var förvisso en utmaning. Men roligt!
 

Solna Brass

 
 
Perth Concert Band

För att jag inte skulle drabbas av trumpet- och orkesterabstinens när jag åkte till Australien satte mina systrar mig i kontakt med Perth Concert band. Och trots att systrarna något överdrev mina talanger samt utlovade att jag spelade valthorn fick jag vara med (på trumpet)
 
Perth Concert band är en mångsidig symfonisk blåsorkester med blandade åldrar, på repertoaren finns såväl klassisk musik, originalmusik för blåsorkester och underhållningsmusik som marschmusik och storbandsmusik. Under min tid i Australien ägnade sig bandet främst åt julmusik, något som i Perth innebär mycket utomhusspelningar. För en svensk känns det ganska märkligt att spela Sleigh Ride, Jingle bells och We wish you a merry christmas utomhus i 30 graders värme, iförd t-shirt och tomteluva...

Perth Concert Band

S:t Eriks Orkesterförening

S:t Eriks Orkesterförening är en symfoniorkester i Stockholm med ett 50-tal medlemmar. Orkestern spelar naturligtvis musik av de stora klassiska tonsättarna, men även operett och musikalmusik. Jag är egentligen inte medlem här, men har vikarierat på trumpet några gånger om året 2005-2010.
 

S:t Eriks Orkesterförening

 
 
 
Romele Musikkår
 

Romele Musikkår är en symfonisk blåsorkester i Skåne där jag började min bana som blåsorkestermusiker. Jag började spela här när jag spelat trumpet i ett och ett halvt år och blev kvar tills jag flyttade till Stockholm för några år sedan. Totalt sådär 15 år, och under större delen av den tiden har jag även suttit i kårens styrelse. Ibland vickar jag i musikkåren när de behöver förstärkning i trumpetsektionen.

Romele Musikkårs hemsida

Kajsas hemsida